Malacfarok pörkölt tejfölös káposztával recept

Malacfarok pörkölt tejfölös káposztával
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3147

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A malacfarok drágább, mint a csirkecomb. Elkészítésével változatosabbá tehetjük téli étrendünket. Ha gyorsan túltesszük magunkat a kezdeti ódzkodásunkon és mások előítéletén, nagyon ízes ételt készíthetünk belőle a kocsonyán kívül is. Saját kovászolású savanyú káposztából készült a körete.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál házi zsír
  • 2 teáskanál pirospaprika por
  • 2 mokkáskanál csípős paprikakrém
  • 2 db nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 db egész malacfarok
  • citrombors
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 3 db nagyobb burgonya

Elkészítés

Kellően kiáztatjuk a savanyú káposztát, majd leszűrjük. A levéből 1 dl-t félre teszünk. A malacfarkat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kettévágjuk. Forró, sós vízbe tesszük, 5 percig forralva abáljuk, leszűrjük, hideg víz alatt lemossuk. Egy evőkanál olvasztott zsíron átpirítjuk, majd hozzáadjuk a nagy kockákra vágott vöröshagyma felét és az egyik összenyomott fokhagymát. Kevergetve tovább puhítjuk.

Mielőtt a szaftját elvesztve sülni kezd, meghintjük 1 teáskanál paprikaporral és rögtön felöntjük 2 dl forró vízzel. Beletesszük a csípős paprikakrémet, megsózzuk, és lefedve, lassú hőn puhára főzzük. Közben párszor megkeverjük. Szükség szerint apránként csak annyi vízzel pótoljuk a levét, hogy a végén sűrű szaft maradjon.

Amíg fő a malacfarok, egy evőkanálnyi zsíron megdinszteljük a maradék vöröshagymát, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a csípős paprikakrémet és a cukrot. Felöntjük a kimosott káposzta félretett levével, kellően megsózzuk, és roppanósra pároljuk. Ezalatt szinte felszívja a lét. A kockára vágott burgonyát kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Tálaláskor ételízesítővel elkevert tejfölt kanalazunk a káposzta tetejére, frissen őrölt citromborssal illatosítjuk. Mellétesszük a farok pörköltet és a főtt burgonyát, meglocsoljuk paprikás szafttal. Házi savanyúsággal, limonádéval, esetleg vörösborral kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Malacfarok pörkölt tejfölös káposztával recepthez kapcsolódó receptek

Malacfarok pörkölt tejfölös káposztával

Malacfarok pörkölt tejfölös káposztával

A malacfarok drágább, mint a csirkecomb. Elkészítésével változatosabbá tehetjük téli étrendünket. Ha gyorsan túltesszük magunkat a kezdeti ódzkodásunkon és mások előítéletén, nagyon ízes ételt készíthetünk belőle a kocsonyán kívül…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Malacfarok pörkölt tejfölös káposztával recepthez

Bableves - 2012. január 30.
Én a fiatalabb korosztályba tartozom, és simán megenném, imádom az ilyen dolgokat. Szerintem ez nem korfüggő :) Egyébként meg most kezdik újra felfedezni ezeket az ételeket az éttermek :)
dora - 2012. január 30.
...de nen pontozom le, mert bizonyára idősebb emberek szívesen megeszik.
dora - 2012. január 30.
Hát, nem tudom, hogy megenném-e...