Malakov torta recept
Beküldő: Zera Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Sütés nélküli finomság!!
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg hámozott mandula
- 1 csomag babapiskóta (kerek)
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 2.5 dl habtejszín
- a díszítéshez tortadara
Elkészítés
Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat. A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.
Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá. A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük.
Ismét egy réteg krémet kenünk rá. Addig ismételjük míg a babapiskóta tart. Az utolsó réteg piskóta legyen!!
A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük. Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.
A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük.