Málna rózsás rizspuding, mogyoróvajas talpon recept

Málna rózsás rizspuding, mogyoróvajas talpon
5 28

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
veruss74

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1250

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a desszert felteszi a koronát a Valentin napi vacsorára.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A mogyoróvajas talphoz:

  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg mogyoróvaj (lehet sima vaj is)
  • 5 dkg porcukor
  • pici tej

A rizspudinghoz:

  • 1 liter tej
  • 15 dkg kerek szemű (rizottó) rizs
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 rúd vanília
  • 0.5 csomag zselatinfix
  • víz

A málnakrémhez:

  • 15 dkg málna (fagyasztott)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 0.5 csomag zselatinfix

Elkészítés

A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozom, egy pici tejjel lazítom, hogy formázható masszát kapjak.

A rizst párszor átmosom, majd annyi vízben amennyi ellepi, félpuhára főzöm. Beleteszem a vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforralom a vaníliával, mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzá adagolom a felforralt tejet és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm, majd kihűtöm. Miután langyosra hűlt jól elkeverem benne a zselatinfixet.

A málnát villával összetöröm, a mascarpone-t habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom az összetört málnát, a zselatinfixet és jól összekeverem. Ha túl sűrű akkor egy pici tejjel, vagy tejszínnel lágyítom.

Összeállítás: Egy magasabb falú tál aljára szórok egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény. Majd egyenletesen belenyomkodom a tésztát, erre rákanalazok ízlés szerint egy réteg rizspudingot. A málnás mascarponét habnyomózsákba töltöm és ennek segítségével, rózsákat nyomok a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtöm, majd szeletelem, és friss málnával, menta, vagy citromfű levélkével díszítem.


Málna rózsás rizspuding, mogyoróvajas talpon recepthez kapcsolódó receptek

Málna rózsás rizspuding, mogyoróvajas talpon

Málna rózsás rizspuding, mogyoróvajas talpon

Ez a desszert felteszi a koronát a Valentin napi vacsorára.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Málna rózsás rizspuding, mogyoróvajas talpon recepthez

akirea - 2011. február 13.
Ügyes Verus:)
thumb
veruss74 - 2011. február 12.
Kedves ani1956, Első kérdésre a válaszom: finom:) könnyű, málna ízű krém, nem túl édesen, remekül dominál a málna friss íze a krémes rizspuding mellett. A második kérdésre pedig: lehet egyben készíteni egy magasabb falú tálban, tepsiben egymásra rétegezve a hozzávalókat, miután jól lehűtjük, ugyan úgy lehet szeletelni és kiemelni, mint más süteményt. És lehet adagonként is készíteni, én ehhez egy fémkarika formát választottam, amibe rétegeztem és a végén leemeltem a karikát, habnyomó zsákkal rózsákat nyomva a tetejére. A karika formát, ha nincs, helyettesíthetjük konzerv dobozzal is aminek mindkét felét "kinyitjuk" így kapva egy teljesen egyszerűen használható karikát. :)
ani1956 - 2011. február 11.
Milyen lehet az íze? Biztos finom, mert jól néz ki. Hogy szeded ki Veruss74 a formából, vagy a képen látható adag milyen formában készült?