Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel recept

Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2023

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Receptvarazs.hu nyereményjátékán nemrégen nyert, 7 kis mélyedéssel ellátott amerikai palacsintasütőben nagyon sokféle finomságot igyekszem készíteni a jövőben. Felavató sütim a Cseresznyés-meggyes tallértorony volt, de a technika ördöge ’nincs villámnézet’ szöveggel fosztott meg képem látványától az illusztris receptvarazs.hu főzőoldalon. Ezzel a málnás-fagyis finomsággal és fotójával kárpótoltam az olvasókat és újfent a családomat :) Egyszerre több kicsi vagy egy nagyobb méretű palacsintát készítünk, ahogy a sütőformánk megengedi. Bármilyen édes gyümölcsöntettel, mézzel, juharsziruppal meglocsolhatjuk, vagy megkenhetjük mogyorókrémmel, pudinggal, lekvárral. Sósan is ehetjük. Kiadósabb leves után fűszerekkel ízesített tejföllel, sonka- és füstöltsajt kockákkal megszórva, salátával tálalva is finom, gyors étel. Ezen nyilvánosság előtt is köszönöm a Receptvarázs Csapatának a nyereménysütőt!!!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nagyobb tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 gr sütőpor
  • 5 dl tej
  • 2 mokkáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • málnafagyi

Elkészítés

Mélyebb tálba tesszük a külön választott tojásfehérjét és sárgáját. Lágyra olvasztjuk a vajat. A lisztbe szórjuk a sót, sütőport. A sárgáját vajjal kikeverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet. Géppel vagy fakanállal csomómentes, sűrű tésztát keverünk. A fehérjét kemény habbá verjük, könnyedén beleforgatjuk a masszába.

A fehérjét kemény habbá verjük, könnyedén beleforgatjuk a masszába. Közepes hőn felforrósítjuk a kis mélyedésekkel ellátott amerikai palacsintasütőt, átkenjük olajos ecsettel, evőkanálnyi tésztát teszünk mindegyikbe, 1 perc alatt aranysárgára sütjük. Villa hátoldalával alányúlva megmozdítjuk, másik villa segítségével, gyors mozdulattal megfordítjuk, megint 1 percig sütjük, kivesszük, s amíg tart a masszából, ismételjük a sütést.

Málnaöntettel meglocsolva, málnafagyival, esetleg tejszínhabbal és mentabóbitával díszítve tálaljuk.

A málnafagyit 20 dkg málnapépből és 2 dl felvert Hulala tejszínből készítjük, majd formában lefagyasztjuk. Amerikai palacsintasütő híján nagyobb palacsintákat sütünk. A sülő tészta kissé domborúra emelkedik, amit akár omlettszerűen is megtölthetünk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel recepthez kapcsolódó receptek

További Palacsinta receptek kategóriák

Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel

Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel

A Receptvarazs.hu nyereményjátékán nemrégen nyert, 7 kis mélyedéssel ellátott amerikai palacsintasütőben nagyon sokféle finomságot igyekszem készíteni a jövőben. Felavató sütim a Cseresznyés-meggyes tallértorony volt, de a technika ördöge…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés