Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel

Málnafagyis amerikai palacsinta málnaöntettel

A Receptvarazs.hu nyereményjátékán nemrégen nyert, 7 kis mélyedéssel ellátott amerikai palacsintasütőben nagyon sokféle finomságot igyekszem készíteni a jövőben. Felavató sütim a Cseresznyés-meggyes tallértorony volt, de a technika ördöge ’nincs villámnézet’ szöveggel fosztott meg képem látványától az illusztris receptvarazs.hu főzőoldalon. Ezzel a málnás-fagyis finomsággal és fotójával kárpótoltam az olvasókat és újfent a családomat :) Egyszerre több kicsi vagy egy nagyobb méretű palacsintát készítünk, ahogy a sütőformánk megengedi. Bármilyen édes gyümölcsöntettel, mézzel, juharsziruppal meglocsolhatjuk, vagy megkenhetjük mogyorókrémmel, pudinggal, lekvárral. Sósan is ehetjük. Kiadósabb leves után fűszerekkel ízesített tejföllel, sonka- és füstöltsajt kockákkal megszórva, salátával tálalva is finom, gyors étel. Ezen nyilvánosság előtt is köszönöm a Receptvarázs Csapatának a nyereménysütőt!!!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nagyobb tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 gr sütőpor
  • 5 dl tej
  • 2 mokkáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • málnafagyi
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Mélyebb tálba tesszük a külön választott tojásfehérjét és sárgáját. Lágyra olvasztjuk a vajat. A lisztbe szórjuk a sót, sütőport. A sárgáját vajjal kikeverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet. Géppel vagy fakanállal csomómentes, sűrű tésztát keverünk. A fehérjét kemény habbá verjük, könnyedén beleforgatjuk a masszába.

A fehérjét kemény habbá verjük, könnyedén beleforgatjuk a masszába. Közepes hőn felforrósítjuk a kis mélyedésekkel ellátott amerikai palacsintasütőt, átkenjük olajos ecsettel, evőkanálnyi tésztát teszünk mindegyikbe, 1 perc alatt aranysárgára sütjük. Villa hátoldalával alányúlva megmozdítjuk, másik villa segítségével, gyors mozdulattal megfordítjuk, megint 1 percig sütjük, kivesszük, s amíg tart a masszából, ismételjük a sütést.

Málnaöntettel meglocsolva, málnafagyival, esetleg tejszínhabbal és mentabóbitával díszítve tálaljuk.

A málnafagyit 20 dkg málnapépből és 2 dl felvert Hulala tejszínből készítjük, majd formában lefagyasztjuk. Amerikai palacsintasütő híján nagyobb palacsintákat sütünk. A sülő tészta kissé domborúra emelkedik, amit akár omlettszerűen is megtölthetünk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta