Málnakrémes macaron recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 14 darabhoz:
- 22.5 dkg mandulaliszt
- 15 dkg porcukor
- 3 db tojásfehérje
- 0.5 kiskanál vaníliakivonat
- 0.25 kiskanál só
- 5 dkg cukor
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- 4 evőkanál málnalekvár
- 12 dkg mascarpone
Elkészítés
A mandulalisztet összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét összedolgozzuk a vaníliával és a sóval, majd keverőgéppel habosra keverjük (még ne verjük habbá!).
Evőkanálnyi adagokban fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, nem túl kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztes keveréket és a citromhéjat.
A masszát habzsákba töltjük, 1 cm-es csövön keresztül 3 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 30 percig állni hagyjuk.
A macaronokat 160 °C-ra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük, majd egy rácsra tesszük hűlni.
A málnalekvárt összekeverjük a mascarponéval, majd kettesével összeragasztjuk vele a macaronokat.