Málnás-epres-fekete áfonyás krém

Málnás-epres-fekete áfonyás krém

Bár a legtöbb recept azt ajánlja, hogy szűrjük ki a magokat a málnakrémből, ebben a receptben szándékosan benne hagyjuk, mivel a málna magja nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz.

4 személyre

  • 1 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 1 doboz (30 dkg) mélyhűtött cukrozatlan málna
  • 2 csésze mélyhűtött cukrozatlan eper
  • 0.5 csésze cukor
  • 1.5 kiskanál vaníliaesszencia
  • 3 kiskanál 2 evőkanálnyi vízzel elkevert kukoricakeményítő
  • 1 doboz (30 dkg) mélyhűtött cukrozatlan fekete áfonya
  • 2 evőkanál narancslé
  • 0.25 kiskanál bors
  • 0.25 kiskanál szegfűbors
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Öntsük a joghurtot egy kis lyukú szűrőbe vagy kávéfőzőfilterre, és tegyünk alá egy tálat. Hagyjuk szobahőmérsékleten 4 óra hosszat csepegni.

A málnát és az epret turmixoljuk össze 1/4 csészényi cukorral és 1/2 kiskanálnyi vaníliaesszenciával. Öntsük át a pépet egy lábasba, és közepes hőfokon forraljuk fel. Keverjük bele a kukoricakeményítő felét, és forraljuk fel. Állandó kevergetés mellett forraljuk még 1 percig, hogy a krém kissé besűrűsödjön. Hagyjuk kihűlni, fedjük le, és tegyük a hűtőbe.

Egy kis lábasban keverjünk össze 2 evőkanálnyi cukrot az áfonyával, a narancslével, a borssal és a szegfűborssal, majd alacsony hőfokon melegítsük, amíg forrni nem kezd. Gyakori kevergetés mellett főzzük 5 percig, amíg az áfonya meg nem puhul. Keverjük bele a maradék kukoricakeményítőt, és forraljuk fel. Állandó kevergetés közben forraljuk 1 percig, amíg a krém be nem sűrűsödik. Öntsük át egy tálba, keverjük hozzá a citromlevet, fedjük le, és hűtsük be.

Kanalazzuk a málnás-epres krémet 4 desszertes tálkába. Merjük az áfonyás keveréket a közepére, a tetejére pedig tegyünk joghurtot. Óvatosan keverjük meg, hogy a joghurt és a gyümölcskrém kissé márványosan összeolvadjon.