Málnás-epres madártej recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Szezon indul! Most kell készíteni!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg málna
- 0.5 db citrom leve
- 2.5 dl tej
- 10 db tojásfehérje
- 1 evőkanál kristálycukor
- csipetnyi só
A díszítéshez:
- 2 db tojásfehérje
- ananász, mangó, alma
- barna cukor
Elkészítés
A díszítéshez a kockára vágott ananászt, mangót és almát megforgatjuk az enyhén felvert tojásfehérjében és a barna cukorban, majd 220 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Az eperből néhány szemet félreteszünk a tálaláshoz, a többit megszórjuk a porcukorral, majd fél óráig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a málnát és a citromlét, majd botmixerrel pürésítjük, és a hűtőbe tesszük.
A tejet forráspontig hevítjük. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habbá verjük, közben kis adagokban hozzáadjuk a cukrot is. A tojáshabból felhőket kanalazunk a tejbe, 3 percig főzzük (közben egyszer-egyszer megforgatjuk), majd a tejből kivéve félretesszük.
Az epres-málnás pürét tálkákba szedjük, a habfelhőket a tetejére tesszük, majd a félretett eprekkel és a karamellizált gyümölcsökkel díszítjük.