Málnás-epres madártej

Málnás-epres madártej

Szezon indul! Most kell készíteni!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg málna
  • 0.5 db citrom leve
  • 2.5 dl tej
  • 10 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi só

A díszítéshez:

  • 2 db tojásfehérje
  • ananász, mangó, alma
  • barna cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A díszítéshez a kockára vágott ananászt, mangót és almát megforgatjuk az enyhén felvert tojásfehérjében és a barna cukorban, majd 220 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Az eperből néhány szemet félreteszünk a tálaláshoz, a többit megszórjuk a porcukorral, majd fél óráig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a málnát és a citromlét, majd botmixerrel pürésítjük, és a hűtőbe tesszük.

A tejet forráspontig hevítjük. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habbá verjük, közben kis adagokban hozzáadjuk a cukrot is. A tojáshabból felhőket kanalazunk a tejbe, 3 percig főzzük (közben egyszer-egyszer megforgatjuk), majd a tejből kivéve félretesszük.

Az epres-málnás pürét tálkákba szedjük, a habfelhőket a tetejére tesszük, majd a félretett eprekkel és a karamellizált gyümölcsökkel díszítjük.