Málnás-mandulás muffin recept

Málnás-mandulás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
709

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a süti telis-tele van antioxidánsokkal - a mandula meglepően sokat tartalmaz. Szójatej helyett azonban természetesen tejet is használhatunk a muffinok elkészítéséhez. Diabetikussá tehetjük a receptet, ha a méz helyett nyírfacukrot vagy eritritolt használunk.

4 személyre

  • 2 csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
  • 1 csésze pirított tört mandula
  • 2 evőkanál búzacsíra
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 csésze szójatej
  • 0.5 csésze méz
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 1 kiskanál vaníliaeszencia
  • 0.25 kiskanál mandulaeszencia (elhagyható)
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott málna

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy 12 tálkás muffinsütő tepsit vékonyan kenjünk ki olajjal vagy vajjal.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a mandulát, a búzacsírát, a sütőport és a sót, egy másik, közepes tálban pedig dolgozzuk össze a szójaitalt a mézzel, a tojással, az olajjal meg a vaníliával (esetleg a mandulaeszenciával).

A lisztes elegy közepében alakítsunk ki egy mélyedést, abba öntsük a szójás-tojásos keveréket, finoman dolgozzuk össze az egészet, majd forgassuk bele a málnát. Töltsük a tésztát a sütőformába.

Kb. 20 percre tegyük a sütőbe. Ha a közepükbe szúrt fa fogpiszkálóra nem ragad semmi, akkor elkészültek a muffinok.

Tápérték:
198 kcal (832 kJ), 5 g fehérje, 29 g szénhidrát, 4 g élelmi rost, 8 g zsír (ebből 1 g telített), 0 mg koleszterin, 246 mg nátrium

Málnás-mandulás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Málnás-mandulás muffin

Málnás-mandulás muffin

Ez a süti telis-tele van antioxidánsokkal - a mandula meglepően sokat tartalmaz. Szójatej helyett azonban természetesen tejet is használhatunk a muffinok elkészítéséhez. Diabetikussá tehetjük a receptet, ha a méz helyett nyírfacukrot vagy eritritolt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés