Málnás-mandulás muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez a süti telis-tele van antioxidánsokkal - a mandula meglepően sokat tartalmaz. Szójatej helyett azonban természetesen tejet is használhatunk a muffinok elkészítéséhez. Diabetikussá tehetjük a receptet, ha a méz helyett nyírfacukrot vagy eritritolt használunk.
- 2 csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
- 1 csésze pirított tört mandula
- 2 evőkanál búzacsíra
- 1 evőkanál sütőpor
- 0.5 kiskanál só
- 1 csésze szójatej
- 0.5 csésze méz
- 1 db tojás
- 3 evőkanál repceolaj
- 1 kiskanál vaníliaeszencia
- 0.25 kiskanál mandulaeszencia (elhagyható)
- 1 csésze friss vagy fagyasztott málna
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy 12 tálkás muffinsütő tepsit vékonyan kenjünk ki olajjal vagy vajjal.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a mandulát, a búzacsírát, a sütőport és a sót, egy másik, közepes tálban pedig dolgozzuk össze a szójaitalt a mézzel, a tojással, az olajjal meg a vaníliával (esetleg a mandulaeszenciával).
A lisztes elegy közepében alakítsunk ki egy mélyedést, abba öntsük a szójás-tojásos keveréket, finoman dolgozzuk össze az egészet, majd forgassuk bele a málnát. Töltsük a tésztát a sütőformába.
Kb. 20 percre tegyük a sütőbe. Ha a közepükbe szúrt fa fogpiszkálóra nem ragad semmi, akkor elkészültek a muffinok.