Málnás brownie

Málnás brownie

Minden érzékszervünkre jut egy kis csábítás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt

A krémhez:

  • 40 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 db tojás

A tetejére:

  • 2.5 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg málna + pár szem a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk (ügyeljünk rá, hogy az edény alja ne érjen a vízbe!).

A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd hozzáadjuk és eldolgozzuk vele a lisztet. A mixert alacsonyabb fokozatra állítva hozzákeverjük a megolvasztott csokoládét is, majd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű sütőedénybe öntjük.

A középső réteghez a krémsajtot összedolgozzuk a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.

A krémet a csokis tészta tetejére kanalazzuk, spatulával

elegyengetjük, és a sütit 30-40 perc alatt készre sütjük. Ezután legalább 2 órára félretesszük hűlni.

Közben a tejszínt botmixerrel eldolgozzuk a cukorral és a málnával, majd habbá verjük. A sütit kivesszük a sütőformából, bevonjuk a tetejét a málnás habbal, és néhány szem málnával díszítjük.