Málnás frangipane pite recept

Málnás frangipane pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
731

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű sütemény, aki szereti a málnát, az nem fog csalódni benne.

4 személyre

  • A linzer aljhoz:
  • 20 gr porcukor
  • 40 gr vaj
  • 60 gr búzaliszt (BL55)
  • 35 gr sárgabarack lekvár a rétegezéshez

A mandulakrémhez:

  • 50 gr mandulaliszt (darált mandula)
  • 50 gr kristálycukor
  • 1 nagy csipet só
  • 8 gr búzaliszt (BL55)
  • 1 db tojás (közepes, M-es méretű)
  • málna a tetejére

Elkészítés

Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot, és a hideg vajat összegyúrjuk.

Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt. Kisütés, kihűtés után elkenjük rajta a sárgabarack lekvárt.

Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet, és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat, és a cukrot, valamint a sót.

A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett egyenként hozzácsurgatjuk a tojásokat is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá. Míg egynemű, laza, krém szerű masszát nem kapunk.

Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, a 16 cm átmérőjű sütőformába. Egyenletesen elkenjük benne. Telepakoljuk mirelit, vagy friss gyümölccsel.

Ha rákerültek a gyümölcsök, 180 C-on, kb. 40 perc alatt készre sütjük a frangipane-t.


Málnás frangipane pite recepthez kapcsolódó receptek

Málnás frangipane pite

Málnás frangipane pite

Egyszerű sütemény, aki szereti a málnát, az nem fog csalódni benne.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés