Málnás muffin fehércsokival

Málnás muffin fehércsokival

Könnyű csokis-gyümölcsös muffin recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 12.5 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1.5 dl joghurt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 7 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 7 dkg fehér csokoládé
  • vaj a forma kikenéséhez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal.

A joghurtot elkeverjük a cukorral, a tojással, az olajjal és a vaníliával, majd állandó kevergetés mellett, több részletben a liszt közepén kialakított mélyedésbe kanalazzuk.

Hozzáadjuk a málnát (ha fagyasztottat használunk olvasszuk ki) és az apróra tört fehér csokoládét, és jól összedolgozzuk.

Egy vajjal kikent muffinforma mélyedéseit ¾ részig megtöltjük a tésztával, és a sütiket 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.