Mandarinos kacsamell recept

Mandarinos kacsamell
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3495

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A narancsos kacsa recept mandarinos változata

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db kacsamell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1.2 dl mandarinlé
  • 5 db mandarin
  • 5 dl csirkealaplé
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 fej kelkáposzta

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A mellek zsíros részén egy éles késsel barázdákat ejtünk, és a húst enyhén megsózzuk. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé a felforrósított olajba tesszük, és a bőrös részt lassú tűzön ropogósra sütjük. A kiolvadt zsírt közben kikanalazzuk alóla és félretesszük.

Amikor a bőrt elég ropogósnak találjuk, megfordítjuk a húst, és közepes lángon a másik oldalt is megpirítjuk. (Vigyázzunk, a kacsamellnek belül rozénak kell maradnia!)

Ezután a húst egy hőálló edényben 7-8 percre a sütőbe helyezzük, majd a sütőből kivéve vágódeszkán 10 percig állni hagyjuk, végül felszeleteljük.

Míg a kacsa sül, a mandarinlét 3 gerezdjeire bontott és félbevágott mandarinnal együtt addig hevítjük, míg a fele el nem forr és a szósz az edény alján ragacsos bevonatot nem képez. Ekkor hozzáadjuk az alaplé felét és az összeaprított kakukkfüvet, és megsózzuk.

A szószt addig főzzük, míg ismét a felére nem forr, majd hozzáadunk még egy keveset a maradék alapléből, és azt is beforraljuk. (Ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk.)

Míg a szósz készül, a kiolvadt zsírt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, és közepes lángon addig hevítjük, míg a fokhagyma enyhén meg nem barnul, azután eltávolítjuk.

A csíkokra vágott kelt a serpenyőbe tesszük, alaposan átforgatjuk, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a maradék alaplét és átpároljuk benne, ügyelve, hogy a színét ne veszítse el.

A tányérok alját kibéleljük a kelkáposztával, ráhelyezzük a hússzeleteket, és körbelocsoljuk a szósszal. Az egészben hagyott mandarinokkal díszítjük.


Mandarinos kacsamell recepthez kapcsolódó receptek

Mandarinos kacsamell

Mandarinos kacsamell

A narancsos kacsa recept mandarinos változata

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés