Mandarinos palacsinta

Mandarinos palacsinta

Csak a lekvár veszíthet, ha kipróbálja mandarinosan!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db mandarin leve
  • 10 dkg barna cukor
  • 40 dkg mandarin
  • 0.5 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 db mandarin héja
  • palacsintatészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A palacsintatésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk.

A mandarinlét a cukorral lassú tűzön forralni kezdjük, majd amikor a cukor már teljesen feloldódott, enyhén karamellizáljuk.

Hozzáadjuk a meghámozott és gerezdekre bontott mandarint, 2-3 perc alatt összemelegítjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.

A tölteléket a palacsinták közepébe kanalazzuk, teszünk rá egy kis tejfölt, megszórjuk a reszelt mandarinhéjjal, és összehajtogatjuk.