Mandulapelyhes marcipános molnárka recept

Mandulapelyhes marcipános molnárka
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
431

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy nagyon finom kelt tésztából készült péksütemény.

4 személyre

  • Kelt tésztához:
  • 230 gr meleg víz
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 500 gr kenyérliszt BL-80
  • 8 gr vanília pudingpor
  • 20 gr tejpor
  • 10 gr szárított élesztő
  • 100 gr kristálycukor
  • 75 gr olvasztott vaj

Töltelékhez:

  • 30 szem aszalt szilva
  • 15 dkg natúr marcipán
  • 4 evőkanál barna nádcukor

Tetejére:

  • 1 db tojás
  • mandulapehely
  • jégcukor

Mexikói díszítés:

  • 50 gr puha vaj
  • 20 gr porcukor
  • 45 gr finomliszt

Elkészítés

1. A lisztet összeszitálom a vanília pudingporral és a tejporral.

2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe teszem. Dagasztás-kelesztés programot választom. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadom az olvasztott vajat is.

3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrom. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztom és letakarva 10 percet kelesztem.

4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtom, ráteszek 3 db aszalt szilvát és a vékonyra sodort marcipán rudat. Keskenyebb részénél fogva feltekerem, úgy hogy a hajtás vége alul maradjon. Megkenem tojásfehérjével,hogy véletlen sem nyíljon széjjel. Sarkait összecsípem és alányomom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem. Letakarva 45 percig kelesztem.

5. Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra.

6. Elkészítem a mexikói díszítést: kikeverem a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltöm.

7. Egy tojást villával lazán felverek és lekenem vele a bucikat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórok a tetejükre.

A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomok mindegyikre. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm. Ez a légkeverékes elektromos sütőnél,a gázosnál tovább tart.3-as fokozat először, majd 4-es fokozat.


Mandulapelyhes marcipános molnárka recepthez kapcsolódó receptek

Mandulapelyhes marcipános molnárka

Mandulapelyhes marcipános molnárka

Egy nagyon finom kelt tésztából készült péksütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés