Mandulás-mandarinos panna cotta recept

Mandulás-mandarinos panna cotta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
515

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Habkönnyű desszert

4 személyre

  • 3 evőkanál cukor
  • 1.5 kiskanál zselatin
  • 2.5 dl sovány tej
  • 2.5 dl joghurt
  • 0.25 kiskanál mandulakivonat

Az öntethez:

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál kukoricakeményítő
  • 0.5 dl áfonya- vagy gránátalmalé
  • 4 db mandarin
  • 0.25 kiskanál mandulakivonat

Elkészítés

A cukrot elvegyítjük a zselatinnal, hozzákeverjük a tejet, és közepes lángon, időnként megkeverve addig melegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik.

A tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot és a mandulakivonatot, simára keverjük, majd szufléformákba öntjük, és 4 órára a hűtőbe tesszük.

Az öntethez a cukrot összekeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk az áfonyalét, és közepes lángon kissé beforraljuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a gerezdekre bontott mandarint és a mandulakivonatot, majd félretesszük hűlni.

Tálalás előtt a formákat néhány másodpercre forró vízbe állítjuk, majd egy éles kés segítségével tányérokra borítjuk belőlük a panna cottát. A mandarinos öntettel meglocsolva tálaljuk.


Mandulás-mandarinos panna cotta recepthez kapcsolódó receptek

Mandulás-mandarinos panna cotta

Mandulás-mandarinos panna cotta

Habkönnyű desszert

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés