Mandulás-mandarinos panna cotta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Habkönnyű desszert
- 3 evőkanál cukor
- 1.5 kiskanál zselatin
- 2.5 dl sovány tej
- 2.5 dl joghurt
- 0.25 kiskanál mandulakivonat
Az öntethez:
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál kukoricakeményítő
- 0.5 dl áfonya- vagy gránátalmalé
- 4 db mandarin
- 0.25 kiskanál mandulakivonat
Elkészítés
A cukrot elvegyítjük a zselatinnal, hozzákeverjük a tejet, és közepes lángon, időnként megkeverve addig melegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik.
A tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot és a mandulakivonatot, simára keverjük, majd szufléformákba öntjük, és 4 órára a hűtőbe tesszük.
Az öntethez a cukrot összekeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk az áfonyalét, és közepes lángon kissé beforraljuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a gerezdekre bontott mandarint és a mandulakivonatot, majd félretesszük hűlni.
Tálalás előtt a formákat néhány másodpercre forró vízbe állítjuk, majd egy éles kés segítségével tányérokra borítjuk belőlük a panna cottát. A mandarinos öntettel meglocsolva tálaljuk.