Mandulás keksz házilag recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Gluténmentes változatban készítettem el ezt a puha és porhanyós mandulás kekszet. Sokáig eláll.
- 150 g kókuszzsír
- 100 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 1 csapott kk sütőpor
- 30 dkg darált mandula
Elkészítés
A kókuszzsírt géppel krémes állagúra keverjük a darált mandulával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az egészet összekeverjük.
A tésztából teáskanállal szedve, kezeink között diónyi golyókat formázunk, egymástól kellő távolságban egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
200 fokos sütőben 10-12 percig sütjük. Hagyjuk 5 percig hűlni a tepsiben, mielőtt egy rácsra tesszük hűlni, mert nagyon porhanyós.
Mandulás keksz házilag recepthez kapcsolódó receptek
Mandulás keksz házilag
Gluténmentes változatban készítettem el ezt a puha és porhanyós mandulás kekszet. Sokáig eláll.