Mandulás keksz recept

Mandulás keksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
504

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fűszerek illatának köszönhetően, karácsonyi hangulatot varázsolhatunk a konyhába a keksz sütése közben.

4 személyre

  • Hozzávalók 30 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 0.5 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 20 dkg méz
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

Egy tálba tegyük bele a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom, és a narancs reszelt héját.

Ezután keverjük alaposan össze.

Egy lábosba tegyük bele a mézet, és a vajat, majd alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk fel. Amikor teljesen felolvadt vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a narancs, és citrom levét.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze. (egy keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverjünk hozzá)

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippentsünk le diónyi darabokat, és formázzuk golyóvá. Ezután helyezzük a sütőpapírra egymástól távolabb a golyókat, és az ujjunkkal lapítsuk le őket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre.

A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket, majd hűtsük ki egészen.

Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.


Mandulás keksz recepthez kapcsolódó receptek

Mandulás keksz

Mandulás keksz

A fűszerek illatának köszönhetően, karácsonyi hangulatot varázsolhatunk a konyhába a keksz sütése közben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés