Mandulás rizspuding recept

Mandulás rizspuding
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1713

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes rizses!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 1 kiskanál só
  • 1 liter tej
  • 7 dkg szeletelt mandula
  • 1 kiskanál mandulaaroma
  • 3.5 dl tejszín

Az öntethez:

  • 10 dkg magozott meggy vagy málna
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

A rizst a cukorral, a sóval és a tejjel felforraljuk, majd kis lángon 30-35 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve egy edénybe öntjük, majd mikor kihűlt, a hűtőbe tesszük, és teljesen lehűtjük.

Az öntethez a gyümölcsöt összeforraljuk a cukorral. Tálalás előtt a rizshez hozzákeverjük a mandula nagy részét és a mandulaaromát, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Tálaláskor megszórjuk a maradék mandulával, és meglocsoljuk az öntettel.


Mandulás rizspuding recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés