Mandulás sajttorta

Mandulás sajttorta
Alul-felül roppan,középen lágyan ring.Vigyázat függővé tesz!
4 személyre

  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg mandulapehely
  • csipet só
  • 1 mk vanília mag őrölt
  • Az alaphoz:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg amaretto keksz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A mandulás kekszeket egy aprítóba tesszük,és felaprítjuk.A vajat megolvasztjuk egy kis edényben,és ha kihűlt a mandulás morzsával összekeverjük.24 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk,és a hűtőbeA ricottát a krémsajttal, tojással,és vaníliával,instant citromhéjjal,őrölt mandulával, csipet sóval,és a nádcukorral jól kikeverjük. tesszük dermedni 10 percre.A tortaformát kivesszük a hűtőből,majd ráöntjük a megdermedt alapra,és egyenletesre igazítjuk.Megszórjuk a mandulapehellyel,majd 180 fokos előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük,de lehet tovább 10 perc szükséges.A torta közepe még remegős, hagyjuk a sütőben kihűlni.Ha kihűlt vegyük ki a formából,az alját nyomjuk felfelé,és tegyük egy csinos tálra.Vágjuk fel szeletekre.Porcukorral szórjuk meg.Isteni finom!