Mandulás sajttorta recept

Mandulás sajttorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1393

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 20 dkg Amaretti keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg ricotta
  • 1 db vaníliarúd
  • 12.5 dkg barna cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 marék szeletelt mandula
  • porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az összetört kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 5-10 percre a hűtőbe tesszük.

A ricottát összekeverjük a vanília kikapart belsejével, a barna cukorral, a mascarponéval, az őrölt mandulával, a kukoricaliszttel, a tojással és a citromhéjjal, és a hideg tésztára öntjük.

A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, és 45 perc alatt aranyszínűre sütjük (nem baj, ha kicsit még rezgős, hűlés közben is tovább sül). A tortát a sütőben, nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.


Mandulás sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés