Mandulás sajttorta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Alul-felül roppan, középen lágyan ring. Vigyázat, függővé tesz!
- 50 dkg ricotta
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 12 dkg nádcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 10 dkg őrölt mandula
- 5 dkg mandulapehely
- csipet só
- 1 mokkáskanál vanília mag őrölt
Az alaphoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg amaretto keksz
Elkészítés
A mandulás kekszeket egy aprítóba tesszük, és felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk egy kis edényben, és ha kihűlt a mandulás morzsával összekeverjük. 24 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük dermedni 10 percre.
A ricottát a krémsajttal, tojással, és vaníliával, instant citromhéjjal, őrölt mandulával, csipet sóval, és a nádcukorral jól kikeverjük. A tortaformát kivesszük a hűtőből, majd ráöntjük a megdermedt alapra, és egyenletesre igazítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel, majd 180 fokos előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük, de lehet tovább 10 perc szükséges. A torta közepe még remegős, hagyjuk a sütőben kihűlni. Ha kihűlt vegyük ki a formából, az alját nyomjuk felfelé, és tegyük egy csinos tálra. Vágjuk fel szeletekre. Porcukorral szórjuk meg. Isteni finom!