Mandulás sajttorta

Mandulás sajttorta

Alul-felül roppan, középen lágyan ring. Vigyázat, függővé tesz!

4 személyre

  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg mandulapehely
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál vanília mag őrölt

Az alaphoz:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg amaretto keksz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A mandulás kekszeket egy aprítóba tesszük, és felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk egy kis edényben, és ha kihűlt a mandulás morzsával összekeverjük. 24 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük dermedni 10 percre.

A ricottát a krémsajttal, tojással, és vaníliával, instant citromhéjjal, őrölt mandulával, csipet sóval, és a nádcukorral jól kikeverjük. A tortaformát kivesszük a hűtőből, majd ráöntjük a megdermedt alapra, és egyenletesre igazítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel, majd 180 fokos előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük, de lehet tovább 10 perc szükséges. A torta közepe még remegős, hagyjuk a sütőben kihűlni. Ha kihűlt vegyük ki a formából, az alját nyomjuk felfelé, és tegyük egy csinos tálra. Vágjuk fel szeletekre. Porcukorral szórjuk meg. Isteni finom!