Mandulás sült körte recept

Mandulás sült körte

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1799

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szirupban sült körte bevonata mandulás csókból vagy aranysárgára pirított mandulából készül.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál finom kristálycukor
  • 4 db nagy, kemény húsú érett körte
  • 4 evőkanál fehérbor vagy narancslé
  • 8.5 dkg sárgabaracklekvár vagy 2 evőkanál méz
  • habtejszín vagy joghurt
  • 6 db amaretti (olasz apró mandulás csók) vagy 7 dkg hámozott mandula

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőt 180 °C-ra, gázsütőt 3–4. fokozaton) előmelegítjük. Egy kerek, lapos tűzálló tálat kikenünk a vaj felével és megszórjuk kristálycukorral.

A körtéket meghámozzuk és félbevágjuk, majd hosszában 1 cm vastag cikkelyekre vágjuk és a tálra rendezzük úgy, hogy részben fedjék egymást.

A fehérbort, ill. a narancslét elvegyítjük a baracklekvárral, ill. a mézzel és a körtére öntjük.

Nyújtófával szétaprítjuk az amarettit, ill. apróra összevágjuk a mandulát, majd a körtére szórjuk. A maradék vajat kis darabokban egyenletesen szétosztjuk a körtén.15–20 percig sütjük a sütőben, míg a körte megpuhul, a mandulás csók, ill. a mandula pedig kissé megpirul. Tejszínhabbal, ill. joghurttal kínáljuk.

Tipp:

Még gyorsabban elkészül, ha a felezett friss körtét körtebefőttel helyettesítjük. Bor helyett összekeverhetünk 2 evőkanál befőttlét 2 evőkanál narancslével.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 490 kcal/2058 kJ energia, 42 g szénhidrát, 2 g fehérje, 35 g zsír (ebből 22 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


További Egyéb kategóriák

Mandulás sült körte

Mandulás sült körte

A szirupban sült körte bevonata mandulás csókból vagy aranysárgára pirított mandulából készül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés