Mandulás tortácska recept

Mandulás tortácska
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2096

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 adag vajas tészta
  • 9 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 1.5 evőkanál liszt
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát belisztezett

felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd kibélelünk vele

néhány kisebb tortaformát, és fél órára a hűtőbe tesszük.

A vajat és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját és a kétféle lisztet, és alaposan összekeverjük.

A tölteléket a tortácskák közepébe kanalazzuk, a tetejét lesimítjuk. Megszórjuk a mandulával, majd sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés