Mandulaszuflé recept

Mandulaszuflé

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
834

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Indula...mandulaszuflé!

4 személyre

  • 17 dkg hámozott mandula
  • 17 dkg cukor
  • 8 db tojásfehérje
  • kevés olaj és vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Vékonyan megkenünk olajjal egy márvány- vagy fémlapot, és kivajazunk néhány szufléformát.

A mandulát egy tepsibe öntjük, és sütőben néhány perc alatt teljesen kiszárítjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, hozzákeverjük a mandulát, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve megpirítjuk.

A cukros mandulát az olajozott felületre borítjuk, egyenletesen elrendezzük, és miután kihűlt, apróbb darabokra törjük.

A tojásfehérjét habbá verjük, a cukros mandulára kanalazzuk, majd a keveréket a szufléformákba töltjük.

Egy mélyebb hőálló edényt félig töltünk forrásban lévő vízzel, majd beleállítjuk a formákat, és a szuflét sütőben 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hidegen tálaljuk.


Mandulaszuflé

Mandulaszuflé

Indula...mandulaszuflé!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés