Mandulatorta almás tejszínhabbal recept

Mandulatorta almás tejszínhabbal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1594

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha biztos sikert akarunk, mindig a legkiválóbb hozzávalókat válogassuk össze. A mandulatorta krémjéhez érdemes házilag készíteni az almakompótot: savanykás almából főzzük, őrölt vaníliával, fahéjjal ízesítsük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg darált hámozott mandula
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 18 dkg vaj

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál tojáslikőr
  • 50 dkg almakompót
  • mogyorógrillázs
  • 6 db fehér zselatinlap
  • 4 dl habtejszín

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük, a sütőformát kikenjük.

A csokoládét megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A vajat, a cukrot, a tojásokat, a cseresznyepálinkát, a mandulát, a lisztet, a sütőport egy csipet sóval kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt csokoládét. A sütőformába töltjük, és 30–35 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A tortalapot vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük tojáslikőrrel, majd tortakarimával körülvesszük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, és egy kis lábasban, gyenge tűzön feloldjuk. A reszelt citromhéjjal együtt az almakompótba keverjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A felét a dermedő almakompóthoz keverjük, és a masszát a tortalapra simítjuk. Rátesszük a fedőlapot, és puhán a krémre nyomjuk. A tortát a hűtőbe tesszük annyi időre, hogy a tejszínhabos almakrém teljesen megdermedjen. Ekkor bevonjuk a megmaradt tejszínhabbal, és grillázzsal díszítjük.


Mandulatorta almás tejszínhabbal recepthez kapcsolódó receptek

Mandulatorta almás tejszínhabbal

Mandulatorta almás tejszínhabbal

Ha biztos sikert akarunk, mindig a legkiválóbb hozzávalókat válogassuk össze. A mandulatorta krémjéhez érdemes házilag készíteni az almakompótot: savanykás almából…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés