Mandulatorta sós karamellel recept

Mandulatorta sós karamellel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
959

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Két íz csatája - a nyertes csak Ön lehet!

4 személyre

  • 12 dkg liszt + 1 evőkanál a töltelékhez
  • 18 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • tojássárgája
  • 3 db tojás
  • 25 dkg marcipán

A karamellhez:

  • 10 dkg cukor
  • 1.5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg mandula
  • 0.5 evőkanál só

Elkészítés

A lisztből, 8 dkg vajból, a porcukorból és a tojássárgájából omlós tésztát gyúrunk, és egy 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk.

A marcipánt lereszeljük, és 10 dkg puha vajjal, az egész tojásokkal és 1 evőkanál liszttel habosra keverjük. A tésztára öntjük, és 160 °C-os sütőben kb. 45 percig sütjük.

A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a vízzel és besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt, a mandulát és a sót. Tálaláskor a karamellöntetet a sütire kanalazzuk.


Mandulatorta sós karamellel

Mandulatorta sós karamellel

Két íz csatája - a nyertes csak Ön lehet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés