Mangófagylalt trópusi gyümölcssalátával recept

Mangófagylalt trópusi gyümölcssalátával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1171

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szemet gyönyörködtető, egzotikus gyümölcskeveréket fagylalttal egészítjük ki.

4 személyre

  • 125 g porcukor
  • 0.5 db citrom leve
  • 500 g darabolt (konzerv) mangó szirupban, lecsepegtetve
  • 2 evőkanál kókuszkrém
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db mangó meghámozva, kimagozva és felszeletelve
  • 1 db papaja meghámozva, magok eltávolítva és kockákra vágva
  • 2 db kis banán felszeletelve
  • 1 db karambola (csillaggyümölcs) a vastag erezet eltávolítva, majd felszeletelve
  • 250 g ananász gerezdekre vágva
  • 2 db zöldcitrom vagy nagy citrom leve

A díszítéshez:

  • 4 kávéskanál kókuszreszelék vagy kókuszpor

Elkészítés

Tegyük a cukrot és 250 ml vizet egy kis lábasba, és forraljuk fel kevergetve, amíg a cukor el nem olvad. Mérsékeljük a lángot, és főzzük csendesen 5 percig, amíg szirupot kapunk. Szűrjük a citromlét a szirupba, majd tegyük félre 15 percre, míg kihűl.

Turmixoljuk össze a szirupot, a mangót és a kókuszkrémet háztartási robotgépben vagy kézimixerrel, hogy kb. 800 ml pürét kapjunk. Öntsük a keveréket fagyasztódobozba, fedjük le, és fagyasszuk 2 óra hosszat, vagy amíg épp szilárdulni nem kezd. (Használjuk a gyorsfagyasztó fokozatot, ha van ilyen a mélyhűtőben.)

Amikor a mangós keverék megfagyott, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. Kapargassuk a fagyott mangós keveréket villával, hogy kristályokra essen szét, majd habverővel keverjük hozzá a tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy jól összekeveredjenek egymással. Tegyük vissza a fagylaltot a mélyhűtőbe és fagyasszuk 1 óra 30 percig.

Vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, és ismét keverjük össze. Nyomkodjuk le simítólapáttal, és tegyük vissza újabb 1 órára.

Amikor a fagylalt csaknem megfagyott, készítsük elő a gyümölcsöket a salátához, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zöldcitrom (citrom) levét, és óvatosan forgassuk meg benne a gyümölcsöket, majd tegyük félre a salátát.

Hevítsünk egy teflonserpenyőt, és pörköljük a kókuszt 1/2, 1 percig kevergetve, amíg a reszelék megpirul.

Tálaljuk a gyümölcssalátát személyenként két gombóc fagylalttal, és szórjuk a tetejére a kókuszreszeléket. A maradék fagylalt lefagyasztva három hónapig eláll.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1100 kJ (262 kcal), Szénhidrát 53 g, Fehérje 3 g, Zsír 6 g (ebből telített zsír 5 g)


Mangófagylalt trópusi gyümölcssalátával recepthez kapcsolódó receptek

Mangófagylalt trópusi gyümölcssalátával

Mangófagylalt trópusi gyümölcssalátával

A szemet gyönyörködtető, egzotikus gyümölcskeveréket fagylalttal egészítjük ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés