Mangós-kókuszos parfé recept

Mangós-kókuszos parfé
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1993

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pálmafa nélkül - pedig járna hozzá!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 adag parféalap
  • 15 dkg mangópüré
  • 1 liter tejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 cl kókuszos rum (pl. Malibu)
  • kókuszforgács a díszítéshez

Parféalap készítése:

  • 10 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával. A parféalap feléhez

hozzáadjuk a mangópürét, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszín felét. A keveréket a formába öntjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.

A parféalap másik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket

és a rumot. Hozzáadjuk a felvert tejszínhab másik felét,

majd a már megfagyott mangós parférétegre kanalazzuk, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

Amikor megfagyott, a fólia segítségével kiborítjuk a formából,

és kókuszforgáccsal díszítve tálaljuk.

Parféalap készítése: A tojássárgáját a cukorral egy hőálló tálban elkeverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem forrósodik, és a cukor teljesen el nem olvad.

Átszűrjük egy másik tálba (hogy az esetleg kicsapódott

tojássárgája-darabok ne kerüljenek bele), majd elektromos

habverővel – teljes kihűlésig – habbá verjük.


Mangós-kókuszos parfé recepthez kapcsolódó receptek

Mangós-kókuszos parfé

Mangós-kókuszos parfé

Pálmafa nélkül - pedig járna hozzá!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mangós-kókuszos parfé recepthez

ruttkay - 2012. március 22.
Köszönöm!! :)
thumb
Receptvarázs - 2012. február 24.
Beletettük a folytatást, köszönjük hogy szóltál! :)
ruttkay - 2012. február 23.
Ez még csak az alap! Hogy folytatódik?