Mangós-kókuszos parfé

Mangós-kókuszos parfé

Pálmafa nélkül - pedig járna hozzá!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 adag parféalap
  • 15 dkg mangópüré
  • 1 liter tejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 cl kókuszos rum (pl. Malibu)
  • kókuszforgács a díszítéshez

Parféalap készítése:

  • 10 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával. A parféalap feléhez

hozzáadjuk a mangópürét, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszín felét. A keveréket a formába öntjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.

A parféalap másik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket

és a rumot. Hozzáadjuk a felvert tejszínhab másik felét,

majd a már megfagyott mangós parférétegre kanalazzuk, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

Amikor megfagyott, a fólia segítségével kiborítjuk a formából,

és kókuszforgáccsal díszítve tálaljuk.

Parféalap készítése: A tojássárgáját a cukorral egy hőálló tálban elkeverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem forrósodik, és a cukor teljesen el nem olvad.

Átszűrjük egy másik tálba (hogy az esetleg kicsapódott

tojássárgája-darabok ne kerüljenek bele), majd elektromos

habverővel – teljes kihűlésig – habbá verjük.