Marcipános-narancsos muffin recept

Marcipános-narancsos muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
918

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előfordulhat, hogy a marcipánmassza már nem egészen friss. Ilyenkor villával összetörjük, majd hozzáadjuk a vajat, azután egyesével a tojásokat, és az egészet sima krémmé keverjük.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 17 dkg marcipánmassza
  • 2 db tojás
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl író (vagy joghurt)
  • 7 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 kiskanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál Amaretto likőr
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • mandulapehely a beszóráshoz
  • 1 db narancs
  • sütőpapír kosárkák

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe tesszük.

A marcipánmasszát kockákra vágjuk, és a tojásokkal és a vajjal simára keverjük. Apránként hozzáadjuk az írót, a cukrot, a sót, a narancshéjat, valamint az Amaretto likőrt, és az egészet habosra keverjük.

A lisztet a sütőporral egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a marcipános-tojásos krémet, és az egészet éppen csak addig keverjük, amíg a hozzávalók átnedvesednek és összevegyülnek. (Semmiképpen sem szabad őket összedolgozni!)

A narancsokat meghámozzuk, és a héj alatti fehér réteget is eltávolítjuk. A gerezdeket elválasztó vékony hártyából kibontjuk a gyümölcshúst és félbevágjuk.

Mindegyik papírkosárkába 1-1 kiskanál masszát töltünk, erreteszünk egy fél narancsgerezdet. Ezután annyi tésztát halmozunk rá, hogy a kosárka kétharmadáig érjen. Rászórjuk a mandulapelyhet.

A süteményeket az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A süteményesrácson tepsistől kihűtjük.

Csokoládés-almás muffin: A tésztát az alaprecept szerint elkészítjük, de a narancshéj és az Amaretto likőr helyett 1/2 kiskanál fahéjat, 2 evőkanál mogyorós nugátkrémet és 1/2 evőkanál kakaóport teszünk a tésztába. Meghámozunk 2 savanykás almát, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát, kis kockákra vágjuk, és a tésztábakeverjük. A muffint a recept alapján kisütjük, megvárjuk, amíg kihűl és tálaljuk.


Marcipános-narancsos muffin recepthez kapcsolódó receptek

Marcipános-narancsos muffin

Marcipános-narancsos muffin

Előfordulhat, hogy a marcipánmassza már nem egészen friss. Ilyenkor villával összetörjük, majd hozzáadjuk a vajat, azután egyesével a tojásokat, és az egészet sima krémmé keverjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés