Marcipános csokitekercs (lisztérzékenyek számára is) recept

Marcipános csokitekercs (lisztérzékenyek számára is)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1553

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom sütemény, amelyet lisztérzékenyeknek is kiváló, nem annyira bonyolult, így elrontani nem lehet. A krémet lehet készíteni gesztenyével is.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg liszt (mantler)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 5 db tojás

A krémhez:

  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tejszín

Elkészítés

A tésztához felolvasztjuk a vajat és a 10 dkg étcsokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a tésztához adjuk.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (28-34 cm-es) tesszük a tésztát, elsimítjuk, és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.

Krém készítése: 2 egész tojást 15 dkg porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk 4 dl habtejszínt, hozzáadunk fixálót, és óvatosan bekeverjük a vajas krémet. Hűtőbe tesszük, és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát és feltekerjük.

A tetejére felolvasztunk 10 dkg csokit, 1,5 dl tejszínnel, és ezt még sütemény tetejére kenjük.


Marcipános csokitekercs (lisztérzékenyek számára is) recepthez kapcsolódó receptek

További Egyéb kategóriák

Marcipános csokitekercs (lisztérzékenyek számára is)

Marcipános csokitekercs (lisztérzékenyek számára is)

Nagyon finom sütemény, amelyet lisztérzékenyeknek is kiváló, nem annyira bonyolult, így elrontani nem lehet. A krémet lehet készíteni gesztenyével is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés