Marcipános kenyérke recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Nagyon megtetszett ez a marcipános kenyérke recept, amit az interneten találtam. Jól sikerült!
- 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
- 7 dkg őrölt dió
- 6 dkg kristálycukor
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 0.5 dl rum
- 1 db tojássárgája
- csipet só
- késhegynyi őrölt fahéj
- a díszítéshez kevés jégcukor
Elkészítés
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztákat.
Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból és 1 órát a hűtőben pihentetem. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázunk belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágunk rajtuk, ezekbe illesztünk 1-1 kis jégcukrot és az előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, nem szabad túlsütni!
Hagyjuk kihűlni, szedjük dobozba. Sokáig eláll.
Marcipános kenyérke recepthez kapcsolódó receptek
Marcipános kenyérke
Nagyon megtetszett ez a marcipános kenyérke recept, amit az interneten találtam. Jól sikerült!