Marcipános kenyérke recept

Marcipános kenyérke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
703

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon megtetszett ez a marcipános kenyérke recept, amit az interneten találtam. Jól sikerült!

4 személyre

  • 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
  • 7 dkg őrölt dió
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 0.5 dl rum
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • a díszítéshez kevés jégcukor

Elkészítés

Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztákat.

Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból és 1 órát a hűtőben pihentetem. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázunk belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágunk rajtuk, ezekbe illesztünk 1-1 kis jégcukrot és az előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, nem szabad túlsütni!

Hagyjuk kihűlni, szedjük dobozba. Sokáig eláll.


Marcipános kenyérke recepthez kapcsolódó receptek

Marcipános kenyérke

Marcipános kenyérke

Nagyon megtetszett ez a marcipános kenyérke recept, amit az interneten találtam. Jól sikerült!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés