Marcipános Kossuth kifli recept

Marcipános Kossuth kifli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
314

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem a marcipánt, ezért úgy gondoltam, ez a kifli megérdemli, hogy változzon ízben.

4 személyre

  • Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:
  • 4 db tojás szétválasztva
  • 20 dkg minőségi vaj
  • 18 dkg átszitált porckuor
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 17 dkg süteményliszt
  • 10 dkg nyers marcipán massza
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg őrölt mandula

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félreteszem.

Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Az előzetesen nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverem. Kanalanként hozzáadom a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverem, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét.

A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelek. Egyenletesen elterítem benne a tésztát. A tetejét megszórom mandulaőrleménnyel és 20-25 perc alatt világosra sütöm. Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából. Tálra rendezve frissen kínálom.


Marcipános Kossuth kifli recepthez kapcsolódó receptek

Marcipános Kossuth kifli

Marcipános Kossuth kifli

Szeretem a marcipánt, ezért úgy gondoltam, ez a kifli megérdemli, hogy változzon ízben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés