Marcipános máktorta gluténmentesen recept

Marcipános máktorta gluténmentesen
2.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
944

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy újságban találtam rá, máris kipróbáltam, és nagyon finom lett.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 db tojás
  • 12 dkg liszt (mantler)
  • 12 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 evőkanál cukor

A krémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone sajtkérm
  • 2 csomag zselatin fix
  • 25 dkg marcipánmassza a tetejére

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük a 10 kanál vízzel, és 10 kanál cukorral, amikor már elég kemény, akkor hozzáadjuk a sárgáját, a liszttel elkevert mákot és a sütőport. Ezt a sütőben kb. 55 percig sütjük, amikor már megsült, felfordítjuk és rácsra tesszük kihülni.

A krém készítése: 8 dl tejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a porcukrot, és a zselatin fixet, majd lazán belekeverjük a mascarpone sajtkrémet.

A tortalapokat három részre vágjuk és ezzel a krémmel megtöltjük. A marcipán masszát, folpakra tesszük és annak a tetejére is folpakkot teszünk, így tudjuk kinyújtani. De ha ezt nem akarjuk rátenni, akkor csak megkenjük a krémmel. Különleges és egyszerű az elkészítése.


Marcipános máktorta gluténmentesen recepthez kapcsolódó receptek

Marcipános máktorta gluténmentesen

Marcipános máktorta gluténmentesen

Egy újságban találtam rá, máris kipróbáltam, és nagyon finom lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés