Marcipános máktorta gluténmentesen recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Egy újságban találtam rá, máris kipróbáltam, és nagyon finom lett.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 5 db tojás
- 12 dkg liszt (mantler)
- 12 dkg darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 10 evőkanál víz
- 10 evőkanál cukor
A krémhez:
- 8 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone sajtkérm
- 2 csomag zselatin fix
- 25 dkg marcipánmassza a tetejére
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük a 10 kanál vízzel, és 10 kanál cukorral, amikor már elég kemény, akkor hozzáadjuk a sárgáját, a liszttel elkevert mákot és a sütőport. Ezt a sütőben kb. 55 percig sütjük, amikor már megsült, felfordítjuk és rácsra tesszük kihülni.
A krém készítése: 8 dl tejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a porcukrot, és a zselatin fixet, majd lazán belekeverjük a mascarpone sajtkrémet.
A tortalapokat három részre vágjuk és ezzel a krémmel megtöltjük. A marcipán masszát, folpakra tesszük és annak a tetejére is folpakkot teszünk, így tudjuk kinyújtani. De ha ezt nem akarjuk rátenni, akkor csak megkenjük a krémmel. Különleges és egyszerű az elkészítése.