Marcipános puszedli recept

Marcipános puszedli
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1575

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a fűszeres aprósüteményt karácsony előtt akár 3-4 héttel is elkészíthetjük, hiszen rendkívül tartós, és amúgy is időre van szükség, hogy az ízek összeérjenek.

2 személyre

  • 25 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál mézeskalácsfűszer
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál cseresznyepálinka
  • 5 dkg cukrozott citromhéj
  • 3 dkg hideg marcipánmassza

Elkészítés

A tojásokat a cukorral kézi mixer habverőjével 5 perc alatt habosra keverjük. A marcipánmasszát finomra reszeljük, és a cukrozott citromhéjjal együtt a tojáskrémbe vegyítjük.

A sütőporral és a mézeskalácsfűszerrel elegyített lisztet a tojásos-marcipános masszára szitáljuk, és az egészet simára keverjük. A vékonyan belisztezett munkalapon 60–70 db 3 cm átmérőjű golyót formálunk a tésztából. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a puszedliket, és éjszakára pihenni hagyjuk.

A sütőt 160 °C-ra (légkeveréses sütő 140 °C, gázsütő 1–2-es fokozat) előmelegítjük. Sütés előtt a kis tésztagolyók alját összesen 2,5 evőkanál cseresznyepálinkával bekenjük. Az előmelegített sütőben, tepsinként 20 perc alatt kisütjük.

A bevonathoz a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és apránként hozzákeverjük a porcukrot és a maradék cseresznyepálinkát. Beleforgatjuk, majd visszatesszük a puszedliket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Az elzárt, de még meleg sütőben 3–4 percig száradni hagyjuk.

A friss puszedlik kemények, ezért 2 napig nedves helyen puhítjuk, majd 1 szelet friss kenyérrel, 1 kisebb almával vagy 1 naranccsal együtt fémdobozba zárjuk, és legalább 2 hétig pihentetjük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Tipp:

A puszedliket tovább csinosíthatjuk, ha a máz felét élelmiszerfestékkel rózsaszínűre festjük, és a még nedves bevonatra színes cukormorzsát szórunk.n


Marcipános puszedli

Marcipános puszedli

Ezt a fűszeres aprósüteményt karácsony előtt akár 3-4 héttel is elkészíthetjük, hiszen rendkívül tartós, és amúgy is időre van szükség, hogy az ízek…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Marcipános puszedli recepthez

Antal Orsi - 2012. május 17.
Nagyon finom, megsütöm!