Marhahúsos burrito recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 150 perc
Megnézték: |
Összekeverjük, kiosztjuk - és befaljuk!
- 75 dkg marhahús
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 doboz konzerv chipotle paprika (adobo-szószban)
- 1 kiskanál szárított oregánó
- 0.25 kiskanál őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 db tortilla (paradicsomízesítésű vagy sima
- 9 dkg reszelt cheddar sajt
- tejföl (tetszőleges)
- 20 dkg vörös bab
- 20 dkg főtt rizs
A pico de gallo salsához:
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál hagyma
- 1 evőkanál római kömény
- 1 db chilipaprika
- 1 csipet cukor
Elkészítés
A marha zsíros részeit levágjuk, és a húst 6 darabra vágva egy kuktába tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a felaprított hagymát, a chipotle paprikát, az oregánót, a köményt és a fokhagymát. Lassú tűzön 8- 10, magasabb hőfokon 4-5 órán át főzzük.
A salsához összekeverjük a felkockázott paradicsomot, a felaprított hagymát, a köményt, a kimagozott, feldarabolt csilipaprikát és a cukrot. Lefedjük és állni hagyjuk.
Amikor a hús megfőtt, kivesszük, apró darabokra tépkedjük, és adunk hozzá egy kevés főzőlét. A húst szétosztjuk a kiterített tortillák közt, rászórjuk a sajtot, rákanalazzuk a salsát, és tetszés szerint teszünk rá még rizst, babot és tejfölt. A tortillákat összegöngyöljük és tálaljuk.