Marhahúsos cannelloni recept

Marhahúsos cannelloni
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3575

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízdinamit - olaszos töltött tésztarudak

6 személyre

  • 6 db cannelloni tészta
  • 35 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db tojás
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 4 dl bazsalikomos paradicsomszósz
  • vaj a sütőedénybe
  • reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával együtt egy serpenyőbe tesszük, megsózzuk, majd barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.

A felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, a paradicsomszósz felével együtt hozzáadjuk a húsos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát megtöltjük a keverékkel, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.

Meglocsoljuk a maradék paradicsomszósszal, majd alufóliával letakarva, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.


Marhahúsos cannelloni recepthez kapcsolódó receptek

Marhahúsos cannelloni

Marhahúsos cannelloni

Ízdinamit - olaszos töltött tésztarudak

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés