Marhahúsos cannelloni recept

Marhahúsos cannelloni
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
989

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kicsit nehezen elkészíthető, de megéri kínlódni vele, mert roppant ízletes étel.

4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 mokkáskanál oregano
  • 1 mokkáskanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 9 db cannelloni henger (száraz óriás csőtészta)

A besamelhez

  • 3 evőkanál vaj/margarin
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 dl zöldség alaplé, vagy húsleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 150 g reszelt gouda/edami sajt

A tetejére

  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A töltelékhez a hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Elkeverjük, és a fokhagymát is belekeverjük, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Ezután sima csőrös habzsákba szedjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval. (A tésztát nem kell előre megfőzni!). Egy kb. 25 x 35 cm-es, kivajazott, mélyebb tűzálló tál/sütőedény aljára ültetjük őket.

A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, majd a tejszínnel habverővel simára, csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besamelt készítünk kb. 5 perc alatt.

Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Bevonjuk a mártással a cannellonikat, a tetejüket parmezán sajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük – ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük.


Marhahúsos cannelloni recepthez kapcsolódó receptek

Marhahúsos cannelloni

Marhahúsos cannelloni

Kicsit nehezen elkészíthető, de megéri kínlódni vele, mert roppant ízletes étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés