Marhahúsos rakott tészta

Marhahúsos rakott tészta

Farkaséhségre marha jó megoldás :)

6 személyre

  • 30 dkg száraztészta
  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • 0.5 kiskanál cukor
  • 0.5 gerezd fokhagyma
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg krémsajt
  • 1.2 dl tej
  • 1 db vöröshagyma
  • vaj a sütőedénybe
  • 30 dkg fagyasztott spenót
  • 10 dkg reszelt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A marhahúst barnára pirítjuk, a keletkezett zsiradékot eltávolítjuk róla, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a bazsalikomot, a cukrot és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta, majd 5 percig lassan forraljuk.

A tejfölt összedolgozzuk a krémsajttal, majd hozzákeverjük a tejet és az apróra vágott hagymát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe egy réteg tésztát teszünk, rákanalazunk egy réteg húsos, majd egy réteg tejfölös keveréket, és elrendezzük rajta az összes spenótot.

Ezután újabb réteg tészta következik, majd húsos, ill. tejfölös keverék. (Az utóbbiból egy keveset félreteszünk.)

Az edényt letakarjuk alufóliával, 45 percre betesszük a sütőbe, majd eltávolítjuk a fóliát, és a tésztára kanalazzuk a maradék tejfölös keveréket.

Megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 percre visszatesszük sülni. Tálalás előtt 10 percig állni hagyjuk.