Marinált paprika recept

Marinált paprika

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1063

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Paprikapuhítás - frissítő salátaalap lesz belőle!

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db zöld kaliforniai paprika
  • 3 db sárga kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kiskanál egész bor
  • 3 db babérlevél
  • 3 ág rozmaring
  • 3 dl olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított fokhagymát a tejben 10 percig főzzük, majd kivesszük, alaposan lecsepegtetjük és szeletekre vágjuk.

A paprikákat egészben egy tepsibe tesszük, sütőben 12-15 percig sütjük, míg enyhén meg nem pirulnak, majd 10 percre egy műanyag zacskóba zárjuk.

Ezután könnyedén lehúzhatjuk a paprika héját, majd a magokat is eltávolítjuk, és a paprika húsát kézzel széttépkedjük.

A paprikát és a fokhagymát egy sterilizált üvegbe rétegezzük, a rétegek közé negyedekre vágott újhagymát teszünk, és közben időnként sózzuk, borsozzuk.

A tetejére helyezzük a babérlevelet és a rozmaringot, majd felöntjük az olívaolajjal úgy, hogy teljesen elfedje. Hűtőben néhány hétig eláll.


Marinált paprika recepthez kapcsolódó receptek

Marinált paprika

Marinált paprika

Paprikapuhítás - frissítő salátaalap lesz belőle!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés