Marinált paprika recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Paprikapuhítás - frissítő salátaalap lesz belőle!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 12 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 3 db piros kaliforniai paprika
- 3 db zöld kaliforniai paprika
- 3 db sárga kaliforniai paprika
- 3 szál újhagyma
- só
- 1 kiskanál egész bor
- 3 db babérlevél
- 3 ág rozmaring
- 3 dl olívaolaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított fokhagymát a tejben 10 percig főzzük, majd kivesszük, alaposan lecsepegtetjük és szeletekre vágjuk.
A paprikákat egészben egy tepsibe tesszük, sütőben 12-15 percig sütjük, míg enyhén meg nem pirulnak, majd 10 percre egy műanyag zacskóba zárjuk.
Ezután könnyedén lehúzhatjuk a paprika héját, majd a magokat is eltávolítjuk, és a paprika húsát kézzel széttépkedjük.
A paprikát és a fokhagymát egy sterilizált üvegbe rétegezzük, a rétegek közé negyedekre vágott újhagymát teszünk, és közben időnként sózzuk, borsozzuk.
A tetejére helyezzük a babérlevelet és a rozmaringot, majd felöntjük az olívaolajjal úgy, hogy teljesen elfedje. Hűtőben néhány hétig eláll.