Marokkói burgonya és céklasaláta recept

Marokkói burgonya és céklasaláta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2606

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krumplisaláta céklával, marokkói módra. 

4 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csomó petrezselyemzöld
  • 3 db paradicsom
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 2 szál újhagyma
  • 6 szál korianderzöld
  • 60 dkg cékla
  • 40 dkg burgonya (nem szétfövő fajta)

A vinaigrette-mártáshoz

  • 5 evőkanál fehérborecet
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • 6 evőkanál olívaolaj só frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Mossuk meg a céklát, tegyük egy lábasba, öntsük fel vízzel,és főzzük 1–1,5 óra hosszat, amíg annyira megpuhul, hogy villával könnyen bele lehet szúrni. Öntsük le róla a főzővizet, de 4 evőkanálnyit tegyünk belőle félre. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le a céklát, majd hagyjuk teljesenkihűlni.

Mossuk meg a burgonyát 30 perccel korábban, mint ahogya cékla megfő, és aszerint, hogy milyen nagyok a burgonyák, főzzük 20–30 percig. Hirtelen hűtsük le, és várjuk meg, amíg kihűl. A burgonyát és a céklát hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd 0,5 cm vékony szeletekre. Tegyük őket külön-külön két tálba.

Tisztítsuk meg az újhagymát, mossuk meg, és karikázzuk fel.Forrázzuk le a paradicsomokat, húzzuk le a héjukat, a kocsányok környékét vágjuk ki. Vágjuk félbe a paradicsomokat, távolítsuk el a magokat, a húsukat vágjuk kockákra. Az újhagymával együtt keverjük a céklához.

Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát. Mossuk meg,rázogassuk szárazra, és vágjuk apróra a petrezselymet ésa koriandert. A fokhagymával és a félretett főzővízzel együtt adjuk a céklakeverékhez.

A vinaigrette-mártáshoz tegyük egy tálba a fehérborecetetés az olívaolajat 1/2 kiskanál sóval, 1 jó csipetnyi borssalés a cayenne-i borssal együtt, majd habverővel keverjük simára. A mártás kétharmadát a céklához, a többit a burgonyához keverjük.

Fedjük le mindkét salátát, és tegyük 30 percre hideg helyre.Ezután sóval, borssal, és ízlés szerint még egy kis ecettel ízesítsük utána. Tálaláskor tegyük a céklát egy nagy lapos salátástál közepére, a burgonyát pedig köréje. Olajbogyóval díszítve tálaljuk.

Tipp:

A recept tápértéke:

Adagonként: 385 kcal (1602 kJ), 5 g fehérje,27 g zsír, 28 g szénhidrát


Marokkói burgonya és céklasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Marokkói burgonya és céklasaláta

Marokkói burgonya és céklasaláta

Krumplisaláta céklával, marokkói módra. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés