Marokkói párolt csirke recept

Marokkói párolt csirke
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1304

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a laktató fogásban a csirkemellet együtt pároljuk a jellegzetes észak-afrikai zöldségekkel és gyümölcsökkel: a csicseriborsóval, a citrommal, a korianderzölddel és a sárgabarackkal.

4 személyre

  • 0.5 csésze aszalt sárgabarack
  • 1 csészényi forrásban lévő víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 db kicsontozott, félbevágott csirkemell, bőre nélkül (kb. 15 dkg/darab)
  • 1 nagy finomra aprított vöröshagyma
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 vékonyra szeletelt zellerszár
  • 1 csésze csicseriborsó-konzerv lecsepegtetve
  • 1 sózatlan főtt paradicsomkonzerv
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1.5 kiskanál őrölt koriander
  • 0.5 kiskanál bors
  • 0.5 csésze összevágott korianderzöld

Elkészítés

Tegyük az aszalt sárgabarackot egy kis tálba, forrázzuk le a vízzel, és szobahőmérsékleten 10 percig hagyjuk ázni. Öntsük le róla a vizet, tegyük félre az áztatólevet, és kockázzuk fel a sárgabarackot.

Közben egy nagy, fedeles serpenyőben közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Tegyük bele a csirkét, és mindkét oldalát pirítsuk 3 percig, amíg aranybarnára nem sül. Szedjük ki egy tányérra.

A hagymát és a fokhagymát a serpenyőben gyakori kevergetés mellett kb. 7 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a zellert, és még 3 percig süssük.

Keverjük bele a sárgabarackot, a félretett áztatólevet, a csicseriborsót, a paradicsomot, a citrom héját és levét, az őrölt koriandert és a borsot.

Forraljuk fel, majd tegyük vissza a csirkét is a serpenyőbe. Vegyük le a hőfokot alacsonyra, fedjük le, és hagyjuk főni 15 percig, hogy a hús megpárolódjon. Keverjük bele a korianderzöldet, és máris tálalhatjuk.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként: , 367 kcal energia, 7 g zsír (ebbôl 1,12 g telített zsírsav), 45 g fehérje, 32 g szénhidrát, 7,2 g élelmi rost, 99 mg koleszterin, 232 mg nátrium


Marokkói párolt csirke

Marokkói párolt csirke

Ebben a laktató fogásban a csirkemellet együtt pároljuk a jellegzetes észak-afrikai zöldségekkel és gyümölcsökkel: a csicseriborsóval, a citrommal, a korianderzölddel és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés