Marokkói vöröslencse-leves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Nagyon szeretem ezt a marokkói vöröslencseleves receptet. A citromlével isteni lesz az íze, ki ne hagyjátok, ha megfőzitek.
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk fűszerpaprika
- 0.25 tk őrölt fahéj
- 1.5 tk só (ízlés szerint)
- 0.5 tk őrölt bors
- 1.5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
- 30 dkg vöröslencse
- 0 kevés csilipaprika
A tálaláshoz
- citromlé
- korianderlevél
- tejföl
Elkészítés
Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és korianderzölddel.
Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.
Marokkói vöröslencse-leves recepthez kapcsolódó receptek
Marokkói vöröslencse-leves
Nagyon szeretem ezt a marokkói vöröslencseleves receptet. A citromlével isteni lesz az íze, ki ne hagyjátok, ha megfőzitek.