Marokkói vöröslencse-leves recept

Marokkói vöröslencse-leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5394

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretem ezt a marokkói vöröslencseleves receptet. A citromlével isteni lesz az íze, ki ne hagyjátok, ha megfőzitek.

4 személyre

  • 2 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 0.25 tk őrölt fahéj
  • 1.5 tk só (ízlés szerint)
  • 0.5 tk őrölt bors
  • 1.5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
  • 1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
  • 30 dkg vöröslencse
  • 0 kevés csilipaprika

A tálaláshoz

  • citromlé
  • korianderlevél
  • tejföl

Elkészítés

Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.

Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és korianderzölddel.

Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.


Marokkói vöröslencse-leves recepthez kapcsolódó receptek

Marokkói vöröslencse-leves

Marokkói vöröslencse-leves

Nagyon szeretem ezt a marokkói vöröslencseleves receptet. A citromlével isteni lesz az íze, ki ne hagyjátok, ha megfőzitek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés