Marrokói húsgombócos tagine recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 75 perc
Megnézték: |
Marha, fahéj, spenót - mi sül ki ebből?
A recept hozzávalói ( személyre)
A húsgombóchoz:
- 60 dkg darált marhahús
- 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál frissen aprított koriander
- 1 db tojás
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 kiskanál kurkuma
- 0.5 kiskanál Cayenne-bors
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió
- 0.5 kiskanál bors
- 0.5 kiskanál só
- 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
A raguhoz:
- 3 fej vöröshagyma
- 1.5 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 rúd fahéj
- 1 kiskanál kurkuma
- 5 dl húsalaplé
- 3 dl darabos paradicsomszósz
- 2 evőkanál aranymazsola
- 2 db sárgarépa
- 2 evőkanál frissen aprított koriander
- 20 dkg bébispenót
- só
- bors
Elkészítés
A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4-5 cm-es golyókat formázunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A raguhoz az apróra vágott hagymát forró olajon 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fahéjat és a kurkumát, és további 2 percig pároljuk.
Ezután hozzáöntjük az alaplét és a paradicsomszószt, és hozzákeverjük a mazsolát. A ragut egy hőálló edényben a sütőbe tesszük, és hagyjuk felforrni.
A sütőből kivéve hozzáadjuk a csíkokra vágott répát és a húsgombócokat (úgy, hogy a ragu beborítsa azokat), majd megszórjuk a koriander ⅔-ával, és alufóliával lefedve 35-40 percig sütjük.
Az alufóliát levéve megszórjuk a spenóttal, és további 5 percig sütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a fahéjrudakat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kuszkusszal és a maradék korianderrel tálaljuk.