Márványos-krémsajtos brownie recept

Márványos-krémsajtos brownie
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4793

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a krémsajtos brownie-t mindenkinek el kell készíteni, brutál finom! Családomnak új kedvence lett! ;) Nagyon csokis, krémessége isteni. Nem száraz, és a krémsajt pedig olyan réteget képez, mintha egy könnyű töltelék lenne benne. Ráadásul kevés liszt van benne. Önmagában is mennyei, de mi vaníliafagylalttal fogyasztottuk, és a tetejét fehércsokoládé-reszelékkel szórtuk meg. Villámgyorsan elkészül, elronthatatlan és egyszerűen mesés! :)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A csokis réteg:

  • 270 g étcsokoládé (tibi)
  • 25 dkg ráma margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

Krémsajt:

  • 500 g krémsajt (mascarpone)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 kávéskanál vaníliaaroma

Elkészítés

Tepsi mérete: 20x36cm

Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni.

Közben elkészítjük a mascarponés krémet: a mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vaníliaaromával jól kikeverjük.

A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rákanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. De figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk!

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűlik, úgy fog szilárdulni.

A kihűlt brownie-t egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.


Márványos-krémsajtos brownie recepthez kapcsolódó receptek

Márványos-krémsajtos brownie

Márványos-krémsajtos brownie

Ezt a krémsajtos brownie-t mindenkinek el kell készíteni, brutál finom! Családomnak új kedvence lett! ;) Nagyon csokis, krémessége isteni. Nem száraz, és a krémsajt pedig olyan réteget képez, mintha egy könnyű töltelék lenne benne. Ráadásul…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés