Mascarpónés almamártás recept

Mascarpónés almamártás
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1114

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A mártáshoz:

  • 1 kg savanykás alma
  • 1 doboz mascarpone sajt
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 mokkáskanál vanília aroma
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál étkezési keményítő, vagy vaníliás pudingpor
  • egész fahéj
  • koriander mag

A pirított darához:

  • 20 dkg búzadara
  • kevés olaj
  • pici só
  • őrölt fahéj
  • porcukor

Elkészítés

A mártáshoz meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk az almát, és annyi citromos vízben feltesszük főni, ami jól ellepi. Belekerülnek a fűszerek is. Jó puhára főzzük, ha megpuhult, a tejjel elkeverjük csomómentesre a pudingport, vagy az étkezési keményítőt és behabarjuk a mártást, tetszés szerint édesítjük.

Édesítésre, cukrot, vagy xilitet használhatunk, ízlés szerint ki milyen édesen szereti. A mascarpone sajthoz hozzákeverünk a mártásból ezzel keverjük simára, majd belekeverjük a mártásba. Tovább már nem kell forralni.

A búzadarát megpirítjuk az olajon, pici sót teszünk bele, és felengedjük forró vízzel, épp hogy besűrűsödjön, utána fedő alatt pároljuk puhára, ha kell pótoljuk a vizet, de vigyázzunk, nem kell rá sok, mert akkor nem esik szét, csomós lesz a daránk . Amikor megpuhult, ízlés szerint kerül rá az őrölt fahéj, és a cukor.

Én hús nélkül is nagyon szeretem, de adható hozzá párolt hús, vagy rántott hús is.


Mascarpónés almamártás recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés