Mascarponés eperkrém recept

Mascarponés eperkrém
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
etella

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2947

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kis kényeztetésre vágytam vasárnap délután, és zsupsz nekiálltam ennek a selymesen krémes finomságnak.

4 személyre

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • tejszínhab

Elkészítés

Az epret alaposan átmosom, csumázom, 5 szemet félreteszek és a többit apróra darabolom, majd annyira turmixolom, hogy kisebb darabok azért maradjanak benne.

A tejszínt kemény habbá verem apránként beleszórva a cukrot, majd a mascarponéval összekeverem. Magas falú üvegpohárba rétegezem, amíg tart az anyag, a tetejére eper kerüljön. (Krém a pohár aljára, eper, krém...)

Én nem vártam, hogy kissé lehűtsem, hanem rögtön tejszínhabot tettem rá, és a félre tett eperszemet félbevágva díszítettem a tetejét.

Más idénygyümölccsel is érdemes kipróbálni.


Mascarponés eperkrém recepthez kapcsolódó receptek

Mascarponés eperkrém

Mascarponés eperkrém

Egy kis kényeztetésre vágytam vasárnap délután, és zsupsz nekiálltam ennek a selymesen krémes finomságnak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés